lepkekeltető a TERMÉSZET s.n. Kincsestárban

báb

A nyitás előtti VIP vendégeink érkezésekor (kedves ismerősök, róluk készültek a fotóink) egy gyönyörű és óriási hernyót találtunk a diófa alatt.

Olyan volt, mint egy fantasztikus film szereplője, gyönyörű világoskék pettyekkel! Csaba rögtön tudta, hogy a nagy pávaszem hernyója, mert gyerekkorában sokat találkozott vele. Virág lányunk (mellesleg erdészpalánta, és ő a TERMÉSZET s.n. Kincsestár fotósa is) még kislány volt, amikor csinált Csaba neki egy lepkekeltetőt. A lényeg az, hogy ha hernyót találunk meghatározzuk Csóka György Lepkehernyók könyve alapján, és csak akkor tesszük a keltetőbe, ha tudjuk neki biztosítani a tápnövényét, vagy sokszor ismerősök, barátok hoznak nekünk már bebábozódott hernyókat. A hernyó a keltetőben bebábozódik és figyeljük, hogy mikor kel ki, hogy kitárhassuk neki a keltető tetejét, hadd repüljön!!!!

No szóval az első hivatalosan Kincsestáras hernyó először fantasztikus örömet okozott a vendégeinknek,és aztán gyorsan bebábozódott: 

A szakirodalom szerint több évig is is átfekhet báb formájában, ígérem honlapunkon tudósítunk a nagy pávaszem sorsáról! :)